De wondere wereld van wethouder Bob

Wethouder Bob wil best praten met boze omwonenden. Maar dan moeten ze wel eerst alle lelijke meningen over wethouder Bob verwijderen. Dit weblog bijvoorbeeld. Sommige mensen zouden zeggen: dat is chantage. Wij vinden deze avonturen met wethouder Bob ontzettend kolderiek. En een beetje sneu.

Wethouder Bob wil alleen met burgers van Oudewater praten als ze eerst hun kritiek intrekken. Was je boos op Bob op Facebook? Wissen. Was je boos op Bob op Twitter? Weg er mee! Ben je boos op Bob elders op internet? Weg gooien! De D66/VVD-wethouder wil hier mee ‘fatsoen’ scheppen. Fatsoen zou je bijvoorbeeld ook zou kunnen scheppen door je beloften na te komen en transparant te opereren. Daar is wethouder Bob dan weer niet zo goed in. Met z’n fatsoen.

Wat vooraf ging: lees deel 1. In het kort: we zijn gepiepeld bij de aankoop van onze woning en waarschijnlijk (*) heeft wethouder Bob daar een rol in gespeeld. We proberen – met de buurt – de bouwplannen (drie schakelbungalows in een achtertuin) tegen te houden en de schimmige totstandkoming helder te krijgen. Brieven, bezwaren, handtekeningen en Wob’s. (*edit 18 februari 2022: gisteren werd bekend dat de verkopers van onze woning informatie hebben achtergehouden. Op dit punt heeft wethouder Bob geen rol gespeeld.)

Zes maanden lang geen reactie van de gemeente, noch van wethouder Bob. Nul niks, nada.

Dat veranderde na een tweet – twee weken na de Wob. De gemeente – wat zeg ik: de burgemeester – reageerde kort na de tweet en zou alles tot op de bodem gaan uitzoeken. We zouden snel meer horen.

Weer bleef het stil. Vier weken lang. Dus nog een paar keer boos getweet. En jawel, een uurtje later was er weer een reactie: er zou een gesprek komen met wethouder Bob. Maar wel onder een paar voorwaarden. Wethouder Bob wil alleen met omwonenden praten als er een paar tweets over wethouder Bob worden verwijderd.

Wethouder Bob: ik bepaal wat jij op twitter zet

We hebben de meest boze tweets verwijderd om wethouder Bob wat tegemoet te komen. Met de voorwaarde dat ook de bouwplannen van tafel gaan. Maar het was niet voldoende. Wethouder Bob eiste – bij monde van de burgemeester – dat ook dit weblog wordt verwijderd, plus nog meer tweets en alle andere online uitingen. Dat gaat niet gebeuren.

Wethouder Bob gaat namelijk niet over Twitter. Wethouder Bob gaat ook niet over Internet. Wethouder Bob gaat niet over de mening die mensen in Oudewater hebben. En wethouder Bob gaat zelfs niet over wat iemand van wethouder Bob vindt.

Overigens: wethouder Bob heeft zich nog steeds niet aan zijn kant van de afspraak gehouden. De bouwplannen liggen er nog en de afspraak om te praten met omwonenden is er ook nog niet. Ik mag natuurlijk geen onbetamelijke dingen over wethouder Bob zeggen, maar in sommige kringen zouden ze wethouder Bob onbetrouwbaar noemen.

Het is allemaal te bizar voor woorden en het zou hilarisch zijn als het niet echt waar was. Welkom in wondere wereld van wethouder Bob. Wordt vervolgd.

1 thought on “De wondere wereld van wethouder Bob

  1. Marga Hulspas

    Goedemiddag, verschrikkelijk zo’n man. Hij is weg uit Woerden omdat hij daar ook dingen heeft gedaan die niet konden. En nu zitten we hier met hem opgescheept. Te gek voor woorden dat hij eisen heeft die jullie moeten nakomen en hij komt niks na. Hij moet echt weg. Hij laat ook plannen maken voor het Statenland ( bij het zwembad ) en die plannen gaan over de Provincie grens. Dan zie je hem op TV zielig staan. Gewoon stom je weet waar die grens loopt toch.? Dit is al een tijd terug maar toch. Ik vind dit ongehoord voor een bestuurder.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *