Monthly Archives: December 2021

Ophef in Oudewaterse raad door naalden van Chinese makelij

De watercipres is geen boom waar iedere hardwerkende bladblazende Nederlander warme gevoelens bij krijgt. Het is een naaldboom van Chinese makelij en dan weet je: dat geeft rotzooi. Om die reden deed CU/SGP gisteravond het voorstel in de gemeenteraad van Oudewater om deze ‘niet streek-eigen’ naaldboom te vervangen door een ‘streek-eigen’ loofboom. I kid you not. Uw verslaggever was er bij.

Een prachtig dendrologisch stukje schepping, dat dankzij menselijk ingrijpen ternauwernood van uitsterven is gered. Dat is de watercipres, waar CU/SGP in Oudewater zo veel moeite mee heeft.

Willen wij meer of minder tekst?

Zedengymnastiek in het vroege ochtendlicht

Iedere ochtend om half acht huppelt burgemeester Dickerdack met een mandarijntje naar zijn laptop in de eetkamer. In het vroege winterlicht doet hij dan een half uurtje lastercorvee, in de lokale sociale mediakanalen. Goed voor de geest. En het houdt je morele kompas lekker flexibel.

Dickerdack begint zijn ochtendlijke zedensurftocht meestal op Facebook. Tussen de kattenfilmpjes is ruimschoots aan onvertogen taal en afwijkende opinies te vinden. Vlijtig noteert hij de lasterdelinquenten met potlood op een lijst. Twitter, Insta en de plaatselijke weblogs, als een vlieg op een vers lijk speurt Dickerdack naar rotte plekjes en grappig bedoelde ongewenstheden.

Meer, meer, meer…

De wondere wereld van wethouder Bob

Wethouder Bob wil best praten met boze omwonenden. Maar dan moeten ze wel eerst alle lelijke meningen over wethouder Bob verwijderen. Dit weblog bijvoorbeeld. Sommige mensen zouden zeggen: dat is chantage. Wij vinden deze avonturen met wethouder Bob ontzettend kolderiek. En een beetje sneu.

Wethouder Bob wil alleen met burgers van Oudewater praten als ze eerst hun kritiek intrekken. Was je boos op Bob op Facebook? Wissen. Was je boos op Bob op Twitter? Weg er mee! Ben je boos op Bob elders op internet? Weg gooien! De D66/VVD-wethouder wil hier mee ‘fatsoen’ scheppen. Fatsoen zou je bijvoorbeeld ook zou kunnen scheppen door je beloften na te komen en transparant te opereren. Daar is wethouder Bob dan weer niet zo goed in. Met z’n fatsoen.

Lees verder…